Zagyszivattyú blog

Zagyszivattyú blog

Pontonszivattyúk iszaposabb közegre

2022. szeptember 07. - veresaron92

A Tsurumi szivattyúk egyik leggyakoribb alkalmazási területe a külszíni bányák víztelenítése. Egy szerbiai szénbánya korábban európai gyártók víztelenítő szivattyúit használta. Esős és havas évszakokban, amikor a víz iszaposabb volt és több szilárd anyagot tartalmazott, a korábban használt szivattyúk gyorsan meghibásodtak és elhasználódtak. Amíg a víz tiszta volt, a szivattyúk megbízhatóan működtek, de amint megjelent az iszap, működési problémák léptek fel.

A helyi bányamérnök szerint mióta a pontonszivattyúk esetében átálltak a Tsurumi LH és GSZ modellekre, a szivattyúk a nap 24 órájában, egész évben, gond nélkül működnek, még a legnehezebb körülmények között is.

A Tsurumi teljesítménytartaléka nagyon értékesnek bizonyul a sűrűbb közegek továbbításakor, így a szivattyúk könnyedén képesek a szennyezett folyadékok továbbítására. A Tsurumi keverőlapátos iszapszivattyúkat arra is használják, hogy a nagy kotrógépek körüli iszapot eltávolítsák, hogy a szénkitermelés zavartalanul folytatódhasson. A Tsurumi szivattyúkra való áttérés sok leállási időt takarít meg a bányában, és segít abban, hogy a munka folyamatosan, szivattyúhibák nélkül folyjon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zagyszivattyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3117925943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása